Rhipsalis juengeri

Från Plantae
Rhipsalis juengeri
Barthlott & N.P.Taylor 1995
Rhipsalis juengeri (Cactaceae) © W. Barthlott, Lotus-Salvinia.de, (3-95).jpg
Undergrupp Erythrorhipsalis
Släkte Rhipsalis
Tribus Rhipsalideae
Underfamilj Cactoideae
Familj Cactaceae
Ordning Caryophyllales
Överordning Eudicotyledonae
Underklass Angiospermae
Rike Plantae
 

Rhipsalis juengeri är en art i mistelkaktussläktet och familjen kaktusväxter som har sitt naturliga utbredningsområde på höjder från 700 till 1600 meter i de brasilianska delstaterna Espírito Santo, Minas Gerais och São Paulo. Den är en epifyt med stammar som har en begränsad tillväxt och blir upp till 3 meter lång.

R. juengeri har en stam som är uppdelad i segment som knappt är suckulenta, runda i tvärsnitt och har två olika former. Primärsegmenten blir upp till 2 meter långa och 3 millimeter i diameter. Sekundärsegmenten är korta och 1 till 2 millimeter i diameter. Längs segmenten sitter areoler som inte är sammanväxta. Blomman utvecklas nära änden av ett segment och är vita samt klockformad. Det sitter 1 till 2 på samma plats och den blir 15 millimeter lång samt 12 millimeter i diameter. Frukten är rund med en avhuggen ände och lila till grönaktig med en vinröd anstrykning.[1][2]

Referenser

  1. ^ Hunt, David R.; Taylor Nigel P., Charles Graham.: The new cactus lexicon, dh books, Milborne Port 2006 (eng). ISBN 0953813444 (complete work). Libris. 
  2. ^ Anderson, Edward F: The cactus family, Timber Press, Portland, Or. 2001 (eng). ISBN 0-88192-498-9. Libris.